Mediation case


Intimidatie binnen het wijkteam

Een team van 7 mannen en 3 vrouwen verleent crisisopvang in een bepaalde wijk. De teamleden verlenen in drie diensten dag en nacht opvang. Men heeft continue te maken met emotionele conflicten van cliënten. Een van de teamleden de heer M.A. Cho vertoont een onverschilligheid die een sterke uitstraling heeft op de andere mannen binnen het team. Er is binnen het team een cultuur ontstaan waarbij je niet laat blijken dat je zorg hebt voor je collega’s. Op een avond worden er racistische opmerkingen gemaakt over het Chinese uiterlijk van de heer Cho. De heer Cho klaagt zijn teamgenoten aan omdat deze niks hebben gedaan tegen de discriminatie.

In de mediation blijkt al gauw dat alle teamleden er bij belang bij hebben om zich naar elkaar te laten blijken dat ze zorg hebben voor elkaars zwakke punten. Ook is iedereen het er over eens dat men alleen goed kan functioneren als in men in de contacten met de cliënten gesteund voelen door de teamgenoten.

De heer Cho geeft aan dat zijn onverschillige houding belangrijk is om het werk te kunnen doen.

In de mediation komt iedereen er achter dat ze het liefst binnen een hecht team willen werken waar een groot onderling vertrouwen bestaat. Ook komen de teamleden er achter dat ze eigenlijk veel meer zouden willen weten en begrijpen van de achtergronden en culturen van de medeteamleden.

Het team komt met elkaar overeen de komende tien weken na elkaar te vertellen wat hun achtergrond is en hoe ze het liefst functioneren. Iedereen doet de belofte om die gesprekken vertrouwelijk te houden. Al gauw bedenkt men dat ze ook veel willen weten over de culturen van de cliënten maar die niet vertegenwoordigd zijn in het team. De teamleden spannen zich vervolgens in om uit hun individuele kenniskring mensen uit te nodigen om informatie te geven over een andere cultuur.

In de eindejaarstoespraak geeft de directie het team de innovatieprijs voor het kwaliteitsverhogend functioneren van het team.

Zie ook het voorbeeld van het ontslag wegens reorganisatie. Zie ook het voorbeeld van de bouwvergunning. Zie ook het voorbeeld teamcultuur.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s